divendres, 8 de juny del 2012

LA NUCLEAR DE GAROÑA EN EVIDÈNCIA

El dimarts 5 de juny activistes de Greenpeace sobrevolaren la central nuclear de Garoña (Burgos) i llançaren pots de fum damunt de l'edifici del reactor. Amb esta acció es demostrà la falta de seguretat de les nostres centrals. També es reivindicà que no s'amplie el permís d'explotació d'aquesta central, el que vol fer el PP quan s'apropa el dia del seu tancament definitiu, el 6 de juliol d'aquest any.

Així explica la situació la responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Raquel Montón: “Si el Gobierno reabre Garoña todos los riesgos los asumimos los ciudadanos y todos los beneficios se los queda Iberdrola y Endesa
“No podemos seguir arriesgando el futuro y el medio ambiente de todos solo para continuar enriqueciendo a unos pocos que no defienden nuestros intereses”.

I aquestes són les argumentacions per a explicar les anteriors afirmacions:
- La central de Garoña no aporta benefici econòmic a la societat. Ha segut la ciutadania la que ha pagat les inversions i tota mena de compensacions mitjançant la tarifa elèctrica a una instal·lació que com bé afirma la Comissió Europea, ja està amortitzada.
- La ciutadania perd el desenvolupament de les energies renovables, que a l'hora generaria més treball que mantindre aquesta central operativa.
- La ciutadania és qui assumeix un risc econòmic degut a que el segur de responsabilitat civil en cas d'accidents nuclears es limitat
- A més, Greenpeace destaca un model energètic basat en la eficàcia, la intel·ligència i 100% renovable es tècnicament viable.

1 comentari:

  1. skatalites i tokyo ska paradise en la Mar de Musica. Cartagena.
    Mireu-vos-ho que té bona pinteta!

    ResponElimina