dilluns, 18 de juny del 2012

NO VOLEM CAMPS DE GOLF A LA FOIA! [1]

El altre dia publicàvem la notícia referida al nou projecte urbanístic que vol desenvolupar-se en la Foia, entre Ibi i Onil. Aquest projecte pretén crear el camp de golf més important de la província d'Alacant, emportant-se per davant 2,5 milions de metres quadrats.

Des d'Ibi Antifeixista ens oposem a este macro-projecte, que com tots els demés (l'Alamí, La Finca Barberà - Viviendas Jardín, l'Hotel de la Font Roja, els terrenys d'on estava el Pont Picó, etc.) pretén tancar terrenys oberts, destruint part del nostre paisatge natural per donar luxes, serveis i comoditats a uns pocs. O millor dit, al més rics. Això sinó és per deixar solars asfaltats sense cap futur.

Punts de disconformitat i dubtes al voltant (les característiques i seccions del projecte s'han extret i traduït de la notícia del diari Escaparate):

- Camp de golf exclusiu per a socis i empresaris
Quantes persones (en percentatge amb el total de la població major d'edat) residents a la Foia de Castalla disfrutarien aquest complexe? Quantes veurien afectades el seu entorn?

- Parc Tecnològic per a la investigació d'algun sector industrial encara no especificat: 
D'on ixen els diners per a investigació per part de les empreses si actualment no existeixen subvencions que la fomenten? 
Quin es suposa que és el sector industrial que desenvoluparà a aquest complexe les seues investigacions?
No tenim prou polígons ja a la Foia? (Pot ser no si fóra el cas de que hi ha demanda de terreny per part de empreses industrials, però hi ha?)

- Un "ecobulevar" paral·lel a la carretera vella d'Ibi-Castalla, on les empreses involucrades contarien amb naus-escaparate on oferir els seus productes i serveis:
Un altre polígon al camí vell de Castalla? Ens preguntem el mateix que al punt anterior.

- Una ciutat per a persones de la tercera edat que es poden valdre per sí mateix, amb infinitat de serveis, ofertes d'oci i atenció continuada. El concepte s'allunya d'un geriàtric o una residència, ja que cada usuari disfrutaria d'un habitatge en règim d'usufructe: 
Habitatges per a persones de la tercera edat... i que passa amb els joves i els aturats? Esta és l'ajuda que se'ls dóna? En el cas d'Ibi els joves ja han vist com la seua inversió és destinada a la "Zona 5", un projecte que ha fulminat l'oci i l'entreteniment dins del poble, acabant amb la varietat i les opcions, monopolitzant a un sol lloc que a molts no agrada la festa dels caps de setmana.

- "Se han realizado los estudios oportunos de abastecimiento de agua y este asunto no supone ningún problema", "este macroproyecto no costará ni un euro al Ayuntamiento":
No es tracta de si eixos diners les paga l'ajuntament o de si l'abastiment d'aigua és viable o no. Es tracta de les reserves aquíferes d'aquesta part de la Foia, que poden veure's molt afectades.
Tots sabem el Sol que cau en estiu damunt de la comarca, doncs parlem de regar 2 milions de metres quadrats de gespa per a que uns quants esportistes puguen jugar a golf.


Estes són algunes de les reticències que tenim cap al projecte, i suposem que aniran eixint més ja que ara tot queda molt bonic amb el anunci de creació de llocs d'empleu.
Sabem que alguna cosa s'amaga darrere i encara que no volem parèixer desconfiats només ajuntem les paraules "Camp de Golf", "Macro-projecte urbanístic" i "província d'Alacant", i ens apareix com a resultat "CORRUPCIÓ" i "ADÉU AL PAISATGE".

Per tot açò ens mostrem i posicionem en contra del projecte, i per açò diguem:
NO VOLEM CAMPS DE GOLF A LA FOIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada