dijous, 20 d’octubre del 2011

PP VS POBLE: LA TORRE D'ALTA TENSIÓ A L'ALAMÍ


Al pareixer l'empresa Generala té previst electrificar tota la zona de l'Alamí soterrant la línia, però el govern municipal (PP) li va donar una llicència provisional fins que acaben els treballs (que a l'Alamí es van acabar al 2008, pel que l'empresa s'ha retardat 4 anys) on se li permetia plantar una torre elèctrica d'alta tensió a mitat de la via pública.


La llicència d'aquesta torre, que l'ajuntament va permetre, va tindre que ser cancel·lada (ja en maig del 2011) perquè els informes, arrel les denúncies del veí José Gimeno (el qual ja havia paralitzat físicament les obres dos vegades), emesos per la Direcció General d'Energia de la Conselleria i les recomanacions del síndic de Greuges eren desfavorables. El PP va dir que buscaria una solució...




El 27 de setembre aquest home tornà a protestar col·locant els seus vehicles davant les maquines per impedir que pogueren plantar l'antena. El 28 de setembre es crea una comissió d'urbanisme on tots els grups polítics acorden suspendre la instal·lació i demanar a l'empresa el compliment del seu projecte.


El veí va al·legar que s'incomplien 24 normes urbanístiques i s'infringia el PGOU d'Ibi ja que “només s'admeten línies aèries de mitja i baixa tensió en sol no urbanitzable”.
A les querelles en curs, Gimeno va presentar una nova denuncia contra l'alcaldessa per infracció administrativa d'accessibilitat en espais públics i vianants. “La llei d'accessibilitat prohibeix col·locar elements verticals en la acera que no deixen passar”.


El 13 d'octubre la regidora d'urbanisme del PP abandona la comissió del 28 de setembre i dóna llum verda a la empresa per plantar en mig del carrer la torre d'alta tensió. Segons la regidora Amparo Pina se fa "per qüestions burocràtiques", "perquè les proves de càrrega per Iberdrola s'acaben en desembre i es retardaria 5 mesos tindre llum a la zona".


El dia següent començaven les obres a primer hora del matí i allí es presentava de nou José Gimeno per paralitzar-les, com ja havia aconseguit en dues ocasions. El veí es negà a abandonar la acera (on estava per impedir el pas a la màquina) i fou desallotjat a la força, emmanillat i dut al "cuartel" junt a la seua dona.
Al mig dia es celebrà un altra comissió d'urgència.



Com segueix açò:
El 17 d'octubre EU, ADIi i PSOE presenten una moció per sol·licitar la suspensió de les obres, el PP la rebutja. 
CDL (el xupla-culs de l'alcaldessa) s'absté, i així l'obra segueix endavant.
El govern de Maite P... s'excusa dient que "el projecte ja porta molts anys de retràs i que si no es fa només s'aparcarà el problema". Mentre, Basseta (d'EU) afirma que la instal·lació és il·legal i que altra torre d'alta tensió al carrer Sant Josep, que també era provisional, ja porta 5 anys. 




RESUM I PROTAGONISTES:


- Un veí valent que va intentar fer que es complira la llei i va acabar emmanillat: José Gimeno.
- Un govern legítim (si no contem "la pua" de les "dobles paperetes" als sobres electorals) que no ha complit la llei, que no ha complit la seua promesa amb la resta de partits i que ha tret a un ciutadà per la força quan reivindicava el que era just, quan reivindicava un be per al poble en contra dels interessos d'una empresa: El Partit Popular d'Ibi i tots els seus regidors!
- Un solar ple d'asfalt i sense res que ja mai tornarà a tindre oliveres: l'Alamí
- Una empresa que no té culpa ja que només pretén eixir guanyant, com qualsevol empresa: Generala


Ara cadascú que trie qui és el culpable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada