dijous, 20 d’octubre del 2011

NAIX LA RÀDIO MUTANT, LA RÀDIO LLIURE D'ALACANT



Després de haver organitzat des de fa uns anys diverses activitats com concerts i raves per auto-gestionar-se (amb la fi de comprar el material necessari per començar a emitir), la Ràdio Lliure d'Alacant, amb el nom de "Ràdio Mutant", naix a la ciutat per tal d'oferir una programació alternativa a les ones.
De moment encara no estan emitint però ja tenen la seua pròpia web i uns quants podcasts.
Aquesta es la seua carta de benbinguda:

"Bon dia/vesprada/nit, ens presentem: som la Ràdio Mutant, la Ràdio d'Alacant

Actualment podríem dir que ens trobem a mig camí entre un grup d'afinitat que naix per a fer una ràdio, i una emissora de ràdio en funcionament. Només hem gravat un programa com a podcast, però en un futur pròxim tenim pensat anar pujant-ne més, i comptem amb més gent que participarà amb programes pròpis. L'objectiu amb el qual ens ajuntem és aconseguir una ràdio que emeta en FM i que compte amb una graella de programes ampla.

Per suposat, no tenim finalitats comercials ni polític-partidistes, i el funcionament intern és assembleari i participatiu. Volem que totes les persones que formem part de la ràdio la gestionen directament, per tant està lliure de qualsevol grup de pressió. Com a principi, ens oposem a qualsevol postura que defense l'autoritarisme, el sexisme, el racisme i qualsevol tipus de feixisme, tant en les nostres relacions dins de la ràdio com en el contingut dels nostres programes.

Considerem que la informació que consumim a través els mass media pertany a unes poques grans empreses al servei dels poders fàctics (econòmics, polítics, etc.). Si controlar l'economia és controlar els mitjans de producció, controlar la informació significa controlar els mitjans de difusió. L'única manera de contrarestar la seua desinformació diària és generar per nosaltres mateixes contrapoders locals que generen opinió directa des del carrer. Enfrentades al monopoli informatiu, al discurs únic i unidireccional, pretenem alçar una emissora amb altres discursos, la veu de les que no tenim veu. I tampoc oblidem la campanya comercial que criden música i que no estem disposades a seguir engolint. Ja n'hi ha prou de radiofórmula, «40 comercials» i les seues variants."

+ info: http://www.radiomutant.org/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada