divendres, 7 de juny del 2013

UN DIARI BRITÀNIC EXPOSA COM EL PP TRACTA D'ESBORRAR LA HISTÒRIA

El diari britànic The Guardin publica un article sobre la retirada del monòlit en homenatge a les Brigades Internacionals de la Universitat Complutense de Madird.

La retirada està pendent des que el tribunal superior de justícia de Madrid assegura haver emés la diligència per derrocar el monument. Tot per causes burocràtiques al haver construït el monument quan encara no estava el permís pertinent (com ha passat en altres monuments més grans, com el de les víctimes del 11m).

Un dels paràgrafs de l'article m'ha agradat especialment:

"Explicar el passat per donar forma al futur és un principi bàsic de qualsevol procés polític madur. Fora d'Espanya, altres països europeus són cada vegada més capaços de fer front a la seva pròpia història fosca. Els visitants de ciutats com Berlín, Nuremberg o Lió, per exemple, es troben els museus de classe mundial que tenen a veure amb franquesa amb el seu paper al segle 20, i el museu de l'esclavitud del Liverpool, fa llum sobre un episodi vergonyós per als britànics. No obstant això, a Madrid no hi ha un sol punt d'informació o centre de visitants que tracte d'explicar la història de la guerra civil. El govern del PP és incapaç de fer front a la diversitat de demandes en el passat i pel que prefereix tractar de bloquejar qualsevol discussió en absolut.

Malgrat les desenes de carrers i places de Madrid, que encara porten els noms dels membres del règim franquista, va deixar sols monuments com l'Arc de la Victòria que celebren l'aixafament de la meitat de la població, ara sembla que tot política farà acabar amb l'única placa commemorativa a les Brigades Internacionals a tota la ciutat."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada