dimecres, 19 de juny del 2013

REPRESSIÓ POLITICA I MÉS DETENCIONS A VALÈNCIA

DETENCIONS UN MES DESPRÉS DE LA VAGA D'ESTUDIANTS

Avui, dia 18 de juny i un mes després de la Vaga d'Estudiants del 9 de maig del 2013, han detingut 4 persones a València. La Brigada d'Informació de la Policia Nacional ha citat aquestes 4 persones a les 10:00h en les dependències de la Prefatura Policial, on han acudit amb un advocat i han sigut detingudes. Els 4 s'han negat a declarar en comisaria, i a les 14:00h han quedat en llibertat amb càrrecs; a tots se'ls imputen desordres públics i danys.
D'altra banda, hem sabut que altres 5 persones han estat citades per la Brigada d'Informació demà a les 10:00h en la Prefatura Policial, pel qual prevenim noves detencions. A aquestes cal sumar la detenció produïda ahir d'un altre jove acusat  pels mateixos càrrecs en relació a la Vaga d'Estudiants del 9 de maig.
Ja són 10 els imputats aquesta setmana. Si fem una ullada als últims mesos, observem una forta escalada repressiva a la ciutat de València. En la Vaga General del 14 de novembre van ser detingudes 22 persones, de les quals 7 encara resten imputades per diversos càrrecs com atentat a l'autoritat, desordres públics o desobediència a l'autoritat. A més la detenció d'un veí del Cabanyal, 4 mesos després d'aquesta mateixa vaga, per policies de paisà en el seu propi domicili, acusant-lo de danys a una entitat financera.
Front a l'augment de la pressió exercida per les forces de l'Estat, el pròxim 25 de juny es realitzarà una manifestació antirepressiva que sortirà a les 19:00h des del CIE de Sapadors de València.

 Solidaris/es amb els/les detinguts/des de València, a 18 de juny de 2013.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada