dijous, 27 de juny de 2013

ABSOLEN ALS 5 VAGUISTES DE BARNA ALS QUALS DEMANAVEN 7 ANYS DE PRESÓ

“Esta juzgadora desconoce qué apelativo puede darse a la vestimenta descrita, ya que primero habría que aclarar el concepto de “vestimenta antisistema o alternativa” antes indicado, puesto que basta con salir a la vía pública y observar en un mes de marzo cualquiera, cientos de personas con indumentarias idénticas a las descritas.”

Dubtes fins i tot en l’existència dels “desordres públics”: tres contenidors malmesos i un suposat quart cremat que no surt en cap atestat policial però sí en el pericial. Dubtes en les declaracions dels Mossos: no es concreta cap acció sobre cap de les acusades tret d’una d’elles que segon un agent només “cridava”. Dubtes en l’estètica: la noia duia faldilles segons la policia però la única detinguda portava pantalons. Dubtes i molts dubtes i claredat en els testimonis dels acusats i les defenses.

 
Debo absolver y absuelvo
En Joan, l’Ariadna, en Genís, l’Albert i en Daniel. Absolts tots de tot. Els tres primers, membres d’Arran, que, juntament amb l’Albert, són reconeguts participants del piquet informatiu d’aquell dia de Vaga general. Però res acredita que haguessin participat de cap dels poc clars fets delictius.

Fiscalia, Ajuntament i Generalitat... culpables

La sentència és clara i no deixa marge a les interpretacions. Malauradament però, més enllà de la ironia sobre l’estètica de les persones detingudes, no diu res sobre la desproporció de les acusacions. D’haver existit alguna prova mínimament creïble contra alguna de les acusades, podríem estar davant d’una condemna de fins a set anys de presó? Els fets són haver posat tanques metàl·liques amb suports de formigó al mig del carrer Entença i haver tombat quatre contenidors (un dels quals no queda clar si va ser cremat o no). Els contenidors van ser canviats dies més tard i no queda clar si els desperfectes eren anteriors al 29 de març... Amb tot, suposant acreditats tots aquests desperfectes i aquest tall a la via pública en un dia de Vaga General, la dura pregunta que més vegades se’ns ha fet a les companyes d’Alerta Solidària aquests dies d’actes de difusió arreu dels Països Catalans ha estat: com pot la nostra administració, Fiscalia, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, demanar aquestes penes de presó sense que se’ls caigui la cara de vergonya?
I amb l’absolució a les mans, i després de més d’un any de patiment, qui dimitirà als serveis jurídics d’Interior i de l’Ajuntament?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada