divendres, 20 de juliol del 2012

REFORMA DE LA LLEI DE COSTES = PRIVATITZACIÓ DEL LITORAL

Perquè la modificació de la Llei significa en la pràctica, privatitzar un front costaner amb un missatge clar “tot ha valgut en els anys de bombolla immobiliària” i aquells que van especular sobre terreny públic ho podran seguir fent en un futur. A l'amnistia fiscal se li suma ara l'amnistia urbanística.

En aquest avantprojecte de Llei es renuncia a la protecció ambiental, no incorpora termes com a biodiversitat o espais naturals protegits, només parla de terrenys, obres, instal·lacions, usos i autoritzacions, i cedeix un terreny d'alt valor ambiental i social a l'especulació, atorgant sòl públic a concessions privades que van més enllà de l'any 2100. No existeix ni una sola mesura de protecció del litoral.

Davant les retallades i la situació econòmica actual, és absurd malgastar els diners públics en una reforma innecessària que va a augmentar el cost del manteniment del litoral i va a hipotecar el nostre futur. La costa és nostra, la costa ha de ser nostra i no d'uns pocs. El dies 28 de juliol a més cridem a la mobilització social a les platges. 

Al vídeo podem veure la protesta que Greenpeace va dur a terme per protestar contra aquest avantprojecte simulant una platja privada davant del Ministeri de Medi Ambient.
La policia no tardà en arribar per a dissoldre violentament aquesta protesta reivindicativa, com ho fan amb qualssevol altra.

Més info i signatures per unir-se a la plataforma ací: noanuestracosta.org

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada