dimecres, 11 de juliol del 2012

LA GUÀRDIA CIVIL AGREDEIX A MALLORCA UN JOVE PER PARLAR CATALÀ

Manifest elaborat per Maulets:

El jove independentista Enric A. ha denunciat l’horabaixa d’aquest dilluns 9 de juliol als jutjats d’Inca haver patit maltractaments físics i psicològics per part de la Guàrdia Civil espanyola. Això, després d’haver estat detingut a Biniali per haver-se dirigit al cos armat en llengua catalana i defensant els seus drets bàsics.

El jove militant d’Arran (organització juvenil fruit de la fusió entre Maulets i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista) va ser detingut dissabte de matinada al centre de Biniali, després d’haver rebut una pallissa per part d’uns brètols que van acudir a la revetlla del poble amb actitud violenta.

En ser atès per una ambulància, un grup d’agents de la Guàrdia Civil va fer acte de presència, però no va fer cas de les denúncies del jove, que els va recriminar en català que no actuassin contra els agressors. Els agents de la Benemèrita van reaccionar arrestant-lo de forma molt violenta, propinant-li cops i empentes contra la paret. A més, el jove Enric A. va haver de passar per un vehicle policial i pels calabossos de la caserna d’Inca, on els agents de la Guàrdia Civil seguiren amenaçant-lo i colpejant-lo.

La denúncia formal ha estat interposada aquesta horabaixa als jutjats d’Inca amb el suport de l’organització antirepressiva Alerta Solidària i de la nova organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada