dijous, 19 de gener del 2012

TANQUEN MEGAUPLOAD

No acostumem a clavar notícies d'àmbit internacional, però aquesta, ens afecta a tots els usuaris d'internet i a tots els amants de descarregar continguts a la web. 
Els amants de la cultura lliure, més bé, del accés lliure i gratuït a ella, estan de dol. Hui a mort Megaupload després d'una operació "anti-descarregues" duta a terme per l'FBI, a Estats Units.
Açò ocorria un dia després de que 60.000 pàgines web tancaren en protesta per les noves lleis anti-pirateria que volen aprovar a eixe País.
Hi han set persones detingudes i acusades de diversos delictes, sobre tot contra els drets d'autor; se'ls acusa de haver provocat pèrdues valorades en 500 milions de dòlars als propietaris d'aquests drets.


Durant molts anys la SGAE ens a enganyat, ens a muntat els preus de la tecnologia per si de cas algú tenia la mala fe de piratejar amb eixos productes. Ningú deia res perquè el preu del delicte (piratejar) ja estava pagat (amb el cànon); es pot dir que era just pagar un cànon a canvi de tindre webs com la que hui mor.
I, si algun dia s'acaben estes pàgines, que passarà? Ens revelarem contra l'imperi restrictiu de la Societat d'Autors? En tot cas, comença la censura a la web, la que fa anys que està present, i que algun dia arribarà amb força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada