dilluns, 17 de setembre del 2012

AL DIRECTOR DE "EL MUNDO" SE LI VA EL CAP

Ens hem trobat una notícia que ens crida l'atenció pel to amb que es refereix a la Diada de Catalunya i tot el debat que s'ha obert al voltant de l'independència del Principat.
Notícia extreta de VilaWeb:


El director del Mundo vol que es reforci l'exèrcit de cara a la independència
El director del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez, va publicar ahir un article titulat 'Els dos finals de l'acudit' en què apel·la a l'article 8 de la constitució espanyola per evitar la independència de Catalunya, i insta el govern espanyol a reforçar l'exèrcit per impedir-ho. 'Si existís la més remota possibilitat que Catalunya pogués independitzar-se d'Espanya, qualsevol govern conscient de les seves obligacions, també aquest, hauria adoptat ja mesures de cara a l'aplicació de l'article vuit de la constitució, incrementant els pressupostos de Defensa i modificant les directives sobre seguretat nacional per defensar els drets civils, no a Kosovo ni a l'Afganistan, sinó una mica més a prop'.

A la web del Mundo, l'article només és accessible previ pagament, però es pot llegir íntegre en aquesta web, que recull articles d'opinió.

L'article 8 de la constitució espanyola, que el director del Mundo esgrimeix, diu textualment: 'Les forces armades, constituïdes per l'exècit de terra, l'armada i l'exèrcit de l'aire, tenen la missió de garantir la sobirania i la independència d'Espanya, defensar-ne la integritat territorial i l'ordenament constitucional'.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada