dilluns, 9 d’abril del 2012

SEMANA SANTA I FRANQUISME

Estem a un Estat aconfessional però els militars (braç armat d'aquest Estat) participen als actes religiosos. També vegem com els governants acompanyen les imatges sagrades del cristianisme i participen en la setmana santa i les processons. 
En aquest últim cas no és necessari anar-se'n massa lluny perquè al nostre poble un dia els grups polítics municipals acordaren no participar a aquestos actes i finalment l'alcadessa i uns quants més es presentaren a títol de governants, sense fer-li cas a l'acord.
Com és possible doncs, dir que l'església no té influència sobre l'Estat? I que nosaltres creguem que vivim a un Estat aconfessional mentre els governants i forces de seguretat acompanyen als sants, passos, etc, des d'una possició privilegiada?

Un altra polèmica derivada d'aquest tema a saltat a la "Cofradia de la Vigen de las Angustias" de Ciutat Real, que trau al seua pas l'emblema de l'Exèrcit de Terra com a insígnia de la germanor a més de diversos estendards militars, entre ells, la Creu de Malta, escut de la "División Azul" (a la imatge de baix).
El Foro de la Memòria Històrica de Castilla la Mancha a exigit que es retire aquest símbol i que es demane perdó ja que el règim Nazi va deixar més de 400 víctimes de la comunitat manxega, més d'un centenar d'aquesta ciutat.
El PP, governant a la ciutat des de 1995, mai s'ha pronunciat al respecte ni ha aportat cap solució; així el Foro per la Memòria a instat a les ambaixades d'Alemanya i Israel a que demande la retirada d'aquest escut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada