dilluns, 21 de juliol de 2014

UNIVERSITAT D'ESTIU A CA LA MERA

Cursos i tallers de formació gratuïts en la Universitat d'Estiu de Ca la Mera

L'Assemblea de Joves Meruts, a banda de continuar amb les habituals activitats lúdiques i culturals a l'ateneu popular Ca la Mera i preparar la celebració del Meruts Festival 2014, ha programat una sèrie de cursos i tallers de formació gratuïts per a aquestos mesos de juliol i agost. Una iniciativa per a compartir coneixements que ha batejat com Universitat d'Estiu de Ca la Mera.

Del 14 de juliol al 15 d'agost tindran lloc, en aquest ateneu popular situat al carrer Joan Belda Pastor número 10 d'Ontinyent, un total de 15 cursos de temàtiques i duracions variades, alguns d'ells impartits per autèntics especialistes comarcals en la matèria.

Amb aquestos cursos i tallers, i el propi concepte d'universitat d'estiu, l'Assemblea de Joves Meruts pretén recuperar la tradició d'autoaprenentatge i autoformació que caracteritzava els ateneus populars com a punts de trobada per compartir coneixements i indagar en interessos i inquietuds comuns. Amb aquest objectiu es buscaran mètodes de participació activa i bidireccional, per tal que tant els monitors com els alumnes aporten idees i aprenguen uns dels altres. Així mateix, tots els tallers excepte el de bioconstrucció seran totalment gratuïts, doncs es parteix de la base que el saber ha de ser lliure, d'accés no reestringit i per a tots els públics.

La Universitat d'Estiu de Ca la Mera començarà amb els tallers "Solucions econòmiques pràctiques a la crisi", a càrrec del professor Casimir Romero, "Mesura del temps sense rellotge", a mans de l'especialista en rellotges de sol Joan Olivares, "Introducció al treball del vidre", impartit per l'artista del vidre Josep Sanjuan, i "Producció audiovisual", amb el productor Anmorsígol i el tècnic de so Ivan Aliaga.

Continuarà amb els cursos "Elaboració de sabó corporal", impartit per les artesanes Remei Arèvalo i Carol Cerdà, "Introducció al ioga", a càrrec de Jorja Mollà, "Cuina per a ser autònom", per Casimir Romero i Mari Tere Belda, "Construcció de titelles amb goma espuma", pel bocairentí Jordi Vanyó, i "Construcció de mobles amb palets", a càrrec de l'Assemblea de Joves Meruts.

Ja al mes d'agost, la programació estarà centrada en tallers com "Conèixer la calç", per Pere Rodríguez, "Taller Faller: construcció de carrossa", a càrrec de la Comparsa Alternativa, un taller de bioconstrucció a càrrec de l'empresa Econstrucció, "Taller de Patchwork", per l'artista Delia Celada, "Aromateràpia i remeis cassolans" a càrrec de Lola Belda, i "Elaboració de licors tradicionals" a càrrec de Rafel Ballester.

Podreu trobar tota la informació detallada sobre els distints cursos i els seus horaris al web meruts.org. Les places són limitades i s'han d'enviar inscripcions a info@meruts.org. Per a qualsevol dubte podeu telefonar al 650086376

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada