dilluns, 27 de maig del 2013

PROTESTA A L'ESCOLA D'ART D'ALCOI PELS ESTUDIANTS DE BATXILLERAT

Ens arriba un comunicat dels estudiants de batxillerat artístic de l'EASD d'Alcoi a causa de la caòtica situació en que es troben. Estes últimes setmanes han realitzat protestes per dir prou a la desinformació a la qual els tenen sotmesos i per demanar explicacions al voltant del seu estat. 
Us passem el manifest:

Som alumnes del Batxillerat d'Arts d'Alcoi ara situat en la EASD (Escola Superior d'Art i Superior de Disseny), portem des de 2010 per causes que desconeixem assignats a l'institut d'Educació Secundària Andreu Sempere, però fins ara hem estat fent classe en altres centres, primer a l'Edifici Cervantes i des d'Octubre de 2012 a l'EASD.
Fa uns dies la directiva de l'EASD, va dir a la ràdio que tot apuntava al fet que l'any que ve anàvem a estar en l'Institut Andreu Sempere.

Portem anys barallant perquè això no ocorri, estem desinformats, no sabem qui és el culpable perquè no els interessa, uns a uns altres es culpen. Uns ens diuen que és culpa de la direcció de tots dos centres, uns altres culpen a Conselleria i uns altres a Manuel Gomicia (regidor d'Educació).
Estem portant acabo una sèrie de protestes, per les quals hem rebut el suport, i també el menyspreu d'alumnes i professors de l'escola.
Fins avui hem organitzat dues assegudes dins de l'EASD, hem sortit a la ràdio i també al periòdic Información. El sindicat d'estudiants ens mostra tot el seu suport.
També hem organitzat una recollida de signatures (ja comptem amb 600 aprox).

La Directiva de l'Escola diu que el problema no és que no ens vulguin, és que per llei no podem estar aquí (cosa que hem demostrat que no és veritat), però la veritat és que no volen estar amb nosaltres. Som criticats per molts alumnes i professors, i una vegada es va fumigar la nostra classe sense haver-nos avisat prèviament. Usen l'argument que no hi ha espai, quan hi ha aules totalment buides. A això responen amb que l'any que ve van a introduir els postgraus i per això no anem a cabre, però hi ha graus en els quals solament hi ha un alumne.

Ara mateix a l'escola hi ha un ambient tibant, hi ha professors que no es dirigeixen la paraula entre ells a causa dels diferents punts de vista.
Ja hem tingut tres reunions , dues amb el regidor Gomicia, i una amb la directiva de tots dos centres i amb el regidor, i de totes hem sortit igual que obstaculitzem si trobar un responsable de tot això.
També estem molt preocupats pel nostre futur, ja que l'any que ve farem la prova PAU i no anem a estar igual de preparats en una escola d'Arts amb professors i aules especialitzats que en un institut amb professors de l'ESO.

En dos anys hem passat per tres centres.
Si es demostra la impossibilitat que ens quedem a l'EASD, exigim la reobertura de Cervantes, el qual va ser tancat per Conselleria, ja que deien que era molts car, quan en realitat la seva reparació costa solament 7.000 euros.

El lema del moviment és : ''En l'Andreu Sempere no pintem res''
I difondre el hastag: 
#BachillerAlEASDAlcoy
#ReaperturaCervantes

2 comentaris: