dimecres, 14 de setembre de 2011

VOLEM TV3!

Noticia del diari digital VilaWeb a 14 de setembre del 2011. Llegir sencera:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3928054/20110914/ilp-televisio-sense-fronteres-tramitara-congres-espanyol-proxima-legislatura.html

LA ILP "TELEVISIÓ SENSE FRONTERES" ES TRAMITARÀ AL CONGRÉS ESPANYOL LA PRÒXIMA LEGISLATURA

Tots els grups hi voten a favor, tret del PP, que s'absté, i d'UpyD i UPN, en contra.
La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense fronteres', impulsada per ACPV, es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura, després de les eleccions del 20 de novembre. Ahir al vespre tots els grups van votar a favor de l'admissió a tràmit de la iniciativa, tret del PP, que finalment es va abstenir, i d'UpYD i UPN, que van votar contra.

Després d'haver estat vetada durant gairebé un any pel govern espanyol, el PSOE va decidir al juliol d'acceptar-ne la tramitació i també va anunciar que hi votaria positivament. El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, va valorar molt positivament que s'hagués pogut arribar fins aquí, sobretot tenint en compte l'esforç: 'S'han anat superant tots els obstacles perquè la fita era molt clara i ha permès de sumar moltes sensibilitats a la campanya.' [...]

L'acceptació a tràmit de la ILP pot fer que a partir d'ara es desenvolupin les disposicions necessàries per a legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega, un intercanvi basat en el desenvolupament de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (pdf) en l'àmbit de la comunicació.

CAMPANYA DE RECULL DE SIGNATURES

La ILP va arribar al congrés després d'una llarga campanya d'Acció Cultural, en què es van aplegar 651.650 signatures. Després del vet inicial, ACPV es va reunir amb els grups parlamentaris del congrés, amb institucions i personalitats polítiques, econòmiques i el Ministeri de Presidència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada