divendres, 30 de maig del 2014

CONCENTRACIÓ ANTIFEIXISTA A ALACANT PER LES ÚLTIMES AGRESSIONS ARREU EL PAÍS VALENCIÀ

Comunicat:

"Des del Col·lectiu Antifeixista d'Alacant, Vinalopó Antifeixista i l'organització juvenil Arran, volem denunciar l'agressió feixista que van patir el passat 19 de maig 6 joves que acudien a la Trobada d'Escoles en Valencià. Fruit d'aquesta agressió, dos joves menors d'edat van haver d'acudir a l'hospital i, durant la concentració que tractava de frenar els feixistes, la policia nacional espanyola va identificar, escorcollar, retindre i assetjar a més d’una desena d’antifeixistes, així com a altres participants de la Trobada.

Per a nosaltres, ni aquesta ni cap de les darreres agressions feixistes patides a les nostres comarques o a qualsevol altre lloc, responen a fets casuals. No podem entendre la proliferació d'ideologies vinculades a l'odi i al racisme com a fets anecdòtics i sense cap vinculació amb el poder. Si les organitzacions feixistes poden actuar impunement als nostres pobles i carrers és gràcies a la complicitat tant de l'Estat, com del seu aparell repressor. La permissivitat davant del feixisme té un objectiu molt clar: tractar de paralitzar als centenars de persones que a barris, pobles i ciutats s'organitzen per donar resposta a un sistema que només ens ofereix misèria i precarietat.

Es per això que avui estem ací, davant totes les que heu vingut a la concentració, davant la classe treballadora del barri de Carolines, per denunciar la impunitat de la que gaudeixen els feixistes i per evidenciar la complicitat dels governs i de la policia amb aquests. Complicitat que es materialitza amb la cessió d'espais als nostres carrers, als camps de futbol o amb penes de presó que acaben sent multes.

I complicitat que s'ha evidenciat també les darreres setmanes amb la detenció de 3 joves del País Valencià per l'únic motiu d'expressar les seues opinions a les xarxes socials. Mentre que ni el racisme, ni el masclime, ni el feixisme, ni l'homofòbia reben cap tipus de condemna, qualsevol mostra de discrepància real amb aquesta falsa democràcia, qualsevol lliure expressió que vulga ferir d'arrel aquest sistema, és immediatament silenciada per la repressió.

L'increment de la presència d'organitzacions feixistes al Parlament Europeu ha de servir-nos d'advertència a la resta de pobles del sud d'Europa per desemmascarar aquestes expressions d'odi irracional. El feixisme que viu al carrer té la seua expressió a les institucions, ja siga amagat darrere de partits aparentment democràtics com el PP, UPyD o Vox, sota organitzacions com l'MSR, TNT o Espanya 2000, o sindicats estudiantils al servei del poder, com Respuesta Estudiantil. A tots ells un avís molt clar: Alacant ja ha activat la seua Alerta Antifeixista, i NO PASSARAN!

Així doncs, les organitzacions avui convocants anunciem la nostra voluntat d'actuar colze a colze i de manera unitària per combatre la cara més fosca del capitalisme. La solidaritat, la recuperació de la nostra memòria històrica, l'organització, la mobilització i la lluita al carrer seran les úniques ferramentes que ens permetran frenar -l'avenç- del feixisme. Ni a Benirredrà, ni a Alacant, ni enlloc!

Feixisme mai més! 
NO PASSARAN! 
VISCA LA LLUITA ANTIFEIXISTA!"

dijous, 22 de maig del 2014

LA GIRA D'ESCOLA A ONIL

Dissabte 7 de juny 2014 a les 22:30h.
Plaça de l'ajuntament d'Onil.
Correfocs i concerts de:
- Kontaminació Akústika
- Tropoll
- El Diluvi

Entrada lliure

NOVA REBUDA DE FABRA A ONTINYENT

El company Anmorsigol ens passa aquest vídeo d'un miting que fa poc el PP i el porc de Fabra van realitzar a un restaurant d'Ontinyent. Al vídeo es pregunta als assistents (militants del PutoPaís) què opinen de la gestió del seu partit al País Valencià, sobre tot referint-se a l'àmbit d'educació.

Les respostes deixen en evidència de què està fet el pp: d'una colla de feixistes i cacics amb l'única motivació de governar per a ells mateixa, d'autoenriquir-se, i sobre tot, de xuplar les polles als que van per damunt, on la bona cara cap a certes persones pot derivar en avantatges respecte a la resta.
Sí, tota una estructura jeràrquica local que retroalimenten amb mamades i avantatges socials o economics com a premi, tota una màfia escoltada i pública.

ABSOLUCIÓ MIGUEL-ISMA: 2 JOVES ENCARA DETESOS PER LES MARXES DE LA DIGNITAT DEL 22M

Notícia de KaosUrbano: http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/88247-dos-manifestantes-siguen-detenidos-dos-meses-despu%C3%A9s-de-las-marchas-de-la-dignidad.html

Permanecen en prisión preventiva aunque sus abogados aseguran que no hay pruebas que los incriminen en los delitos que les atribuyen. Una nueva manifestación volverá a exigir su liberación desde las calles de Madrid este jueves (Plaza Jacinto Benavente a las 20'30 horas).

Miguel Milián e Ismael Nachit son los últimos ejemplos de los riesgos a los que se exponen los ciudadanos al tomar parte en marchas y reivindicaciones, a pesar de que no haya ninguna prueba que demuestre la veracidad de las acusaciones vertidas contra ellos -o al menos, eso aseguran-.

Cuando se cumplen dos meses de las Marchas de la Dignidad que inundaron las calles de Madrid contra los recortes sociales o las políticas de la Troika, Milián y Nachit permanecen detenidos. Sus compañeros del 22-M volverán a manifestarse este jueves para exigir que sean liberados, pero no hay indicios de que esta liberación pueda producirse a corto plazo

"Está en situación de prisión preventiva", informa a Público el abogado de Nachit, Ernan Ibarrondo. "Estamos intentando que salgan, hemos planteado un recurso de reforma que ha sido desestimado, y estamos a la espera de que la Audiencia Provincial se pronuncie sobre otro recurso de apelación", asegura.

Ambos detenidos aguardan al pronunciamiento de la Audiencia Provincial, que podría ponerles en libertad.

Teniendo en cuenta que al último recurso se le ha dado traslado hace apenas unos días, aún podrían estar entre dos semanas y un mes más en prisión, dependiendo de la carga de trabajo de la Audiencia. Los plazos a aplicar y el procedimiento adoptado por ambas defensas son similares, pero las acusaciones que pesan sobre ambos detenidos son algo diferentes.

Nachit, de 18 años y sin antecedentes penales, fue detenido durante la Operación Puma 70 del pasado 4 de abril, junto con otras 10 personas, todas acusadas de desorden público, atentado a la autoridad y lesiones, aunque la defensa de Nachit ha logrado que la acusación de lesiones caiga por su propio peso: "Al principio se le acusaba de causar lesiones graves a unos policías, pero se ha acreditado que él no las ha causado, lo cual es importante", asegura su abogado, que prevé que se enfrente a una pena de prisión de hasta 7 años, en el peor de los casos.

Milián, de 21 años de edad y también libre de antecedentes, fue detenido el mismo 22 de marzo, y sobre él siguen pesando las tres acusaciones: "No se ha acreditado nada, porque hay versiones contradictorias", denuncia su abogado, Jesús Calpe. "La decisión judicial parece condicionada por la alarma social que han creado los medios más cercanos al Gobierno. Se tenían que llevar a alguien y la Policía es así, por eso incurren en contradicciones, pero ya vemos como se resuelven las grandes estafas en la ciudadanía: no hay casi nadie en prisión", lamenta la defensa de Milián.

El abogado asegura que su cliente se encuentra integrado, "colaborando y haciendo cosas en su módulo", e insiste en que esto no es más que "una cortina de humo para desviar la atención de otros delitos mucho más importantes". "Ya ha dimitido el jefe de la UIP, y creo que deberían dimitir otros más", sostiene Calpe.

Calpe: "La decisión judicial parece condicionada por la alarma social creada por los medios más cercanos al Gobierno"

Las defensas de ambos detenidos coinciden en señalar la particularidad de los casos de sus defendidos: "No es muy habitual en el contexto de una manifestación que se acuerde la presión preventiva de uno de los imputados, creo que ha tenido que ver la repercusión mediática", sostiene Calpe.

Los abogados aseguran también que ambos jóvenes se encuentran en buen estado "dentro de lo que cabe", y no tienen quejas por el trato dispensado por los funcionarios de prisiones.

La comisión jurídica de las Marchas de la Dignidad denunció los malos tratos y vejaciones a varios de los 21 detenidos -2 de ellos menores- tras los disturbios del pasado 22 de Marzo, asegurando que la mayoría sufrieron lesiones durante la detención.

La organización anunció su intención de interponer acciones legales contra la Delegada del Gobierno y la Policía por su actuación el 22 de marzo, pero uno de sus portavoces asegura que aún no pueden concretar más, porque siguen estudiando las acciones a emprender. "Hubo una vulneración de derechos fundamentales. La Policía entró en la plaza siguiendo una provocación de cuatro encapuchados que no tenían nada que ver con la manifestación", denuncia Javier García, del equipo de comunicación del 22-M, que también acusa a la Policía y a grupos de extrema derecha de infiltrarse en la protesta para desvirtuarla.
Nueva concentración

Este jueves 22 de mayo, una nueva manifestación convocada por la organización de las Marchas de la Dignidad partirá desde la Plaza Jacinto Benavente a las 20.30 horas para desembocar en Sol, exigiendo una vez más la liberación de los dos jóvenes. Desde la detención de 11 personas y la imputación de otras 9 en el marco de la llamada Operación Puma 70, los activistas han organizado varias concentraciones y han difundido numerosos mensajes en las redes sociales , además de organizar conciertos, charlas y recogidas de firmas.

Todo, para logar la liberación de dos jóvenes que consideran inocentes, y para denunciar la criminalización de las Marchas de la Dignidad. El 22 de marzo, cerca de un millón de personas participaron en una manifestación masiva, pero los activistas critican que el Gobierno de Rajoy y los medios de comunicación se han quedado con las imágenes de los disturbios que dieron al traste con una reivindicación pacífica y multitudinaria, quedando relegadas a un segundo plano sus reivindicaciones.

+ info: Plataforma per la Llibertat d'Isma i Miguel

dimarts, 6 de maig del 2014

XI MARXA PER LA DESMILITARITZACIÓ DE LA SERRA D'AITANA

Diumenge 11 de maig
9h del matí a les portes del Safari d'Aitana.
Altres punts d'eixida: Elx (estació de busos) a les 7:15h. i Alcoi (plaça d'Al-Azraq) a les 8:15h

Un dia per demanar la protecció mediambiental d'Aitana i per exigir que siga alliberada de la presència militar.

+ info: XI Marxa per la desmilitarització d'Aitana

Com en anys anteriors vos esperem per a passar un dia reivindicatiu, lúdic i de trobada amb la naturalesa. Un dia per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i també per a demanar que siga alliberada de la presència militar.
En aquest context hem pensat que la jornada torne a ser de reivindicació pacífica, de convivència i muntanyenca. Per a això ens donarem cita a les 9´00 hores a les portes del Safari Aitana. Des d’allí farem una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars. Davant de la dita reixa realitzarem la tradicional lectura del/els manifestos, i una vegada acabat aquest acte polític ens traslladarem a peu o amb cotxe a la Font de l’Arbre, un bonic espai natural de la serra, ombreig i amb aigua on, com en anys anteriors, podrem realitzar el nostre esmorzar. Darrere de l’esmorzar, les persones que ho desitgen realitzaran l’excursió muntanyenca fins a la part carener de la serra i la resta de gent es podrà quedar a passar el matí en la Font de l’Arbre.
És bo portar-se calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret i cantimplora. També aliments per a esmorzar, i per a menjar, ja que la idea és que després de l’excursió al cim podem menjar tots junts en la Font de l’Arbre. També serà ben rebuda qualsevol aportació per als que es queden passant el matí en la Font: jocs, instruments musicals, algun taller… Podeu portar també als vostres xiquets i xiquetes, i tractarem entre tots i totes que passen un bon dia de camp.
Els desplaçaments els realitzarem com cada any en els nostres vehicles particulars. Si algú ve soles o no té cotxe, es pot posar en contacte amb el nostre grup en aquesta adreça de correu (tortuga@nodo50.org) perquè comptem amb ell/ella en algun dels nostres vehicles. Els punts d’eixida són: Elx, a les 7´30 h. des de l’estació d’autobusos i Alcoi a les 8´15 des de la Plaça d’Al-Azraq. Si algú que ixca d’un altre lloc no té vehicle per anar que es pose en contacte amb Tortuga (tortuga@nodo50.org) i tractarem de trobar una sol·lució.
Convoquen: Colla Ecologista La Carrasca (Ecologistes en Acció), Col•lectiu per a la Cultura de Pau i Noviolència d’Alcoi i el Comtat, El Panical d’Alacoi i Grup Antimilitarista Tortuga.
Una salutació i ens veiem a Aitana.
- See more at: http://www.grupotortuga.com/XI-Marxa-per-la-desmilitarizatcio#sthash.h3xPSlnF.dpuf
Com en anys anteriors vos esperem per a passar un dia reivindicatiu, lúdic i de trobada amb la naturalesa. Un dia per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i també per a demanar que siga alliberada de la presència militar.
En aquest context hem pensat que la jornada torne a ser de reivindicació pacífica, de convivència i muntanyenca. Per a això ens donarem cita a les 9´00 hores a les portes del Safari Aitana. Des d’allí farem una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars. Davant de la dita reixa realitzarem la tradicional lectura del/els manifestos, i una vegada acabat aquest acte polític ens traslladarem a peu o amb cotxe a la Font de l’Arbre, un bonic espai natural de la serra, ombreig i amb aigua on, com en anys anteriors, podrem realitzar el nostre esmorzar. Darrere de l’esmorzar, les persones que ho desitgen realitzaran l’excursió muntanyenca fins a la part carener de la serra i la resta de gent es podrà quedar a passar el matí en la Font de l’Arbre.
És bo portar-se calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret i cantimplora. També aliments per a esmorzar, i per a menjar, ja que la idea és que després de l’excursió al cim podem menjar tots junts en la Font de l’Arbre. També serà ben rebuda qualsevol aportació per als que es queden passant el matí en la Font: jocs, instruments musicals, algun taller… Podeu portar també als vostres xiquets i xiquetes, i tractarem entre tots i totes que passen un bon dia de camp.
Els desplaçaments els realitzarem com cada any en els nostres vehicles particulars. Si algú ve soles o no té cotxe, es pot posar en contacte amb el nostre grup en aquesta adreça de correu (tortuga@nodo50.org) perquè comptem amb ell/ella en algun dels nostres vehicles. Els punts d’eixida són: Elx, a les 7´30 h. des de l’estació d’autobusos i Alcoi a les 8´15 des de la Plaça d’Al-Azraq. Si algú que ixca d’un altre lloc no té vehicle per anar que es pose en contacte amb Tortuga (tortuga@nodo50.org) i tractarem de trobar una sol·lució.
Convoquen: Colla Ecologista La Carrasca (Ecologistes en Acció), Col•lectiu per a la Cultura de Pau i Noviolència d’Alcoi i el Comtat, El Panical d’Alacoi i Grup Antimilitarista Tortuga.
Una salutació i ens veiem a Aitana.
- See more at: http://www.grupotortuga.com/XI-Marxa-per-la-desmilitarizatcio#sthash.h3xPSlnF.dpuf
Com en anys anteriors vos esperem per a passar un dia reivindicatiu, lúdic i de trobada amb la naturalesa. Un dia per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i també per a demanar que siga alliberada de la presència militar.
En aquest context hem pensat que la jornada torne a ser de reivindicació pacífica, de convivència i muntanyenca. Per a això ens donarem cita a les 9´00 hores a les portes del Safari Aitana. Des d’allí farem una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars. Davant de la dita reixa realitzarem la tradicional lectura del/els manifestos, i una vegada acabat aquest acte polític ens traslladarem a peu o amb cotxe a la Font de l’Arbre, un bonic espai natural de la serra, ombreig i amb aigua on, com en anys anteriors, podrem realitzar el nostre esmorzar. Darrere de l’esmorzar, les persones que ho desitgen realitzaran l’excursió muntanyenca fins a la part carener de la serra i la resta de gent es podrà quedar a passar el matí en la Font de l’Arbre.
És bo portar-se calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret i cantimplora. També aliments per a esmorzar, i per a menjar, ja que la idea és que després de l’excursió al cim podem menjar tots junts en la Font de l’Arbre. També serà ben rebuda qualsevol aportació per als que es queden passant el matí en la Font: jocs, instruments musicals, algun taller… Podeu portar també als vostres xiquets i xiquetes, i tractarem entre tots i totes que passen un bon dia de camp.
Els desplaçaments els realitzarem com cada any en els nostres vehicles particulars. Si algú ve soles o no té cotxe, es pot posar en contacte amb el nostre grup en aquesta adreça de correu (tortuga@nodo50.org) perquè comptem amb ell/ella en algun dels nostres vehicles. Els punts d’eixida són: Elx, a les 7´30 h. des de l’estació d’autobusos i Alcoi a les 8´15 des de la Plaça d’Al-Azraq. Si algú que ixca d’un altre lloc no té vehicle per anar que es pose en contacte amb Tortuga (tortuga@nodo50.org) i tractarem de trobar una sol·lució.
Convoquen: Colla Ecologista La Carrasca (Ecologistes en Acció), Col•lectiu per a la Cultura de Pau i Noviolència d’Alcoi i el Comtat, El Panical d’Alacoi i Grup Antimilitarista Tortuga.
Una salutació i ens veiem a Aitana.
- See more at: http://www.grupotortuga.com/XI-Marxa-per-la-desmilitarizatcio#sthash.h3xPSlnF.dpuf
Com en anys anteriors vos esperem per a passar un dia reivindicatiu, lúdic i de trobada amb la naturalesa. Un dia per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i també per a demanar que siga alliberada de la presència militar.
En aquest context hem pensat que la jornada torne a ser de reivindicació pacífica, de convivència i muntanyenca. Per a això ens donarem cita a les 9´00 hores a les portes del Safari Aitana. Des d’allí farem una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars. Davant de la dita reixa realitzarem la tradicional lectura del/els manifestos, i una vegada acabat aquest acte polític ens traslladarem a peu o amb cotxe a la Font de l’Arbre, un bonic espai natural de la serra, ombreig i amb aigua on, com en anys anteriors, podrem realitzar el nostre esmorzar. Darrere de l’esmorzar, les persones que ho desitgen realitzaran l’excursió muntanyenca fins a la part carener de la serra i la resta de gent es podrà quedar a passar el matí en la Font de l’Arbre.
És bo portar-se calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret i cantimplora. També aliments per a esmorzar, i per a menjar, ja que la idea és que després de l’excursió al cim podem menjar tots junts en la Font de l’Arbre. També serà ben rebuda qualsevol aportació per als que es queden passant el matí en la Font: jocs, instruments musicals, algun taller… Podeu portar també als vostres xiquets i xiquetes, i tractarem entre tots i totes que passen un bon dia de camp.
Els desplaçaments els realitzarem com cada any en els nostres vehicles particulars. Si algú ve soles o no té cotxe, es pot posar en contacte amb el nostre grup en aquesta adreça de correu (tortuga@nodo50.org) perquè comptem amb ell/ella en algun dels nostres vehicles. Els punts d’eixida són: Elx, a les 7´30 h. des de l’estació d’autobusos i Alcoi a les 8´15 des de la Plaça d’Al-Azraq. Si algú que ixca d’un altre lloc no té vehicle per anar que es pose en contacte amb Tortuga (tortuga@nodo50.org) i tractarem de trobar una sol·lució.
Convoquen: Colla Ecologista La Carrasca (Ecologistes en Acció), Col•lectiu per a la Cultura de Pau i Noviolència d’Alcoi i el Comtat, El Panical d’Alacoi i Grup Antimilitarista Tortuga.
Una salutació i ens veiem a Aitana.
- See more at: http://www.grupotortuga.com/XI-Marxa-per-la-desmilitarizatcio#sthash.h3xPSlnF.dpuf
Com en anys anteriors vos esperem per a passar un dia reivindicatiu, lúdic i de trobada amb la naturalesa. Un dia per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i també per a demanar que siga alliberada de la presència militar.
En aquest context hem pensat que la jornada torne a ser de reivindicació pacífica, de convivència i muntanyenca. Per a això ens donarem cita a les 9´00 hores a les portes del Safari Aitana. Des d’allí farem una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars. Davant de la dita reixa realitzarem la tradicional lectura del/els manifestos, i una vegada acabat aquest acte polític ens traslladarem a peu o amb cotxe a la Font de l’Arbre, un bonic espai natural de la serra, ombreig i amb aigua on, com en anys anteriors, podrem realitzar el nostre esmorzar. Darrere de l’esmorzar, les persones que ho desitgen realitzaran l’excursió muntanyenca fins a la part carener de la serra i la resta de gent es podrà quedar a passar el matí en la Font de l’Arbre.
És bo portar-se calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret i cantimplora. També aliments per a esmorzar, i per a menjar, ja que la idea és que després de l’excursió al cim podem menjar tots junts en la Font de l’Arbre. També serà ben rebuda qualsevol aportació per als que es queden passant el matí en la Font: jocs, instruments musicals, algun taller… Podeu portar també als vostres xiquets i xiquetes, i tractarem entre tots i totes que passen un bon dia de camp.
Els desplaçaments els realitzarem com cada any en els nostres vehicles particulars. Si algú ve soles o no té cotxe, es pot posar en contacte amb el nostre grup en aquesta adreça de correu (tortuga@nodo50.org) perquè comptem amb ell/ella en algun dels nostres vehicles. Els punts d’eixida són: Elx, a les 7´30 h. des de l’estació d’autobusos i Alcoi a les 8´15 des de la Plaça d’Al-Azraq. Si algú que ixca d’un altre lloc no té vehicle per anar que es pose en contacte amb Tortuga (tortuga@nodo50.org) i tractarem de trobar una sol·lució.
Convoquen: Colla Ecologista La Carrasca (Ecologistes en Acció), Col•lectiu per a la Cultura de Pau i Noviolència d’Alcoi i el Comtat, El Panical d’Alacoi i Grup Antimilitarista Tortuga.
Una salutació i ens veiem a Aitana.
- See more at: http://www.grupotortuga.com/XI-Marxa-per-la-desmilitarizatcio#sthash.h3xPSlnF.dpuf

V TROBADA DEL LLIBRE EN L'ORXA

El pròxim 18 de maig, i fem 5 anys, tornarem a gaudir a L'Orxa (Comptat) de la tradicional “Trobada, Canvia els teus llibres”, iniciativa d'animació a la lectura que vol fomentar el plaer de llegir en qualsevol format.

A L'Orxa facilitem el lloc on pots canviar de franc els teus llibres ja llegits... Podràs trobar d'altres dins d'un fons de mil exemplars

+INFO: http://paraisodelarazonlorxa.blogspot.com.es/