dilluns, 21 d’abril del 2014

LLIBERTAT DETINGUXS 22M

Arrel les Marxes de la Dignitat del 22 de març a Madrit deteniren a 2 joves, que encara hui permaneixen a presó, aquest és el comunicat de la plataforma per la llibertat i absolució dels 2 detinguts:

"El passat 4 d’abril els cossos de repressió de l’Estat Espanyol van posar en marxa l’anomenada operació “Puma 70” amb la finalitat de detenir, imputar, acovardir i criminalitzar el màxim nombre de persones possible. Aquesta persecució, amb clars aires de venjança policial, ha tingut com a resultat l’ingrés en presó preventiva de l’Ismael, un jove de 18 anys veí d’una localitat del sur de Madrid.

Exigim la immediata posada en llibertat sense càrrecs i l’absolució de l’Isma. El nostre company s’ha convertit en un dels objectius de repressió de l’Estat Espanyol gràcies, en gran mesura, a la criminalització dels mitjans de desinformació que estan al seu servei.
Per descomptat, també exigim que es respecti el principi bàsic de presumpció d’innocència que moltes persones i mitjans han optat per negar-li.

No ens estarem de braços creuats davant d’aquests intents d’atemorir a tots/es els/es qui lluiten contra la dictadura del capital i les seves injustícies. L’autodefensa dels pobles i dels individus contra tota tirania és un dret fonamental al que no renunciarem mai. El seu autoritarisme no és més que una altra prova de que aquest sistema només es pot mantenir mitjançant la violència i la repressió policial.

Des de la Plataforma por la Libertad de Isma, fem una crida de solidaritat a tots/es vosaltres i, molt especialment, a aquelles persones que van decidir manifestar-se el 22 de març a Madrid per a que, entre tots/es, puguem alliberar a l’Ismael del segrest que pateix. Les Marxes per la Dignitat no poden desentendre’s del nostre company, i els demanem que facin tot el possible per l’alliberament de l’Ismael.

Aquesta persecució a tota persona que es rebel·li contra el règim establert no ha de fer més que augmentar la nostra força i unitat, i per això no descansarem fins aconseguir la llibertat i l’absolució de l’Isma."

dilluns, 14 d’abril del 2014

ABORTION TRAVEL - L'AGÈNCIA DE VIATGES QUE MAI DEURIA HAVER EXISTIT

CELEM (Coordinadora Española Lobby Europeo de Mujeres Madrid) trau aquesta iniciativa per demanar que retiren l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament:

"L'eliminació de l'actual legislació de terminis, la restricció de supòsits i l'augment d'obstacles i tràmits per a la interrupció voluntària de l'embaràs, ens durà a situacions del passat, a viatjar a l'estranger, a l'avortament clandestí i als judicis contra els metges i professionals que ajuden a les dones.

L'aprovació de la reforma de la vigent llei de l'avortament suposaria haver d'enfrontar-nos a una realitat com la qual vam mostrar en l'agència de viatges fictícia "Abortiontravel", on només les dones amb recursos tindran el dret a decidir, i es veuran forçades a viatjar fora del nostre país per a poder fer-ho.

Per açò exigim la retirada definitiva de l'avantprojecte de “Llei Orgànica per a la Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada” que el Govern ha presentat.

Suma't a la nostra petició perquè les donesde l'estat espanyol tinguem el mateix dret a decidir lliurement sobre la nostra maternitat que les dones de la majoria dels estats europeus."




IV BARBACOA ATEA - EL DIVENDRES SANT A NOVELDA

El divendres 18 d'abril a les 12h en el Parc de l'Oest de Novelda es realitzarà la IV Barbacoa Atea organitzada pels companyes i companys de l'Ateneu Llibertari Vall del Vinalopó i el Col·lectiu Antifeixista d'Alacant. Des del Col·lectiu Antifeixista d'Alacant es recolza qualsevol acció en contra de les religions, perquè mantenen al poble sotmés i submís, són una font de discriminació, prejuís i odis.

El divendres sant es menjarà carn per a fer la contra a la tradició religiosa, però com anticapitalistes i antiespecistas hem de condemnar la comercialització d'animals. Per això i com a acció simbòlica, part del nostre col·lectiu recolzarà l'acte ateu amb una opció vegana.

Per a finalitzar recordem que:
- Tota persona que vullga participar ha de portar el seu menjar i la seua beguda.
- Es col·locaran llibres i revistes. També una taula informativa per a apostatar.
- Comptarem amb la presència d'un cantautor per a animar la barbacoa.

¡Aspirem a una societat justa i lliure!

dimarts, 1 d’abril del 2014

PABLO HASÉL ÉS CONDEMNAT A 2 ANYS PER "ENALTIR EL TERRORISME"

Notícia del diari Público:

La sección tercera de la Sala de lo Penal de la Audiencia Nacional ha condenado a dos años de cárcel al rapero Pablo Rivadulla, conocido como Pablo Hasél, por enaltecer en canciones suyas que subió al portal de internet YouTube el terrorismo de ETA, los Grapo, Terra Lliure o Al Qaeda (Estas con las canciones por las que ha sido condenado).

En su sentencia, los magistrados Alfonso Guevara, Guillermo Ruiz Polanco y Antonio Díaz Delgado destacan que la principal prueba de cargo ha sido su declaración incriminatoria, ya que él mismo en el juicio hizo reconocimiento expreso de la autoría de sus canciones y se defendió diciendo que lo que había hecho era "ejecutar su libertad de expresión, y de creación como artista".

Para condenarle, en base a esa declaración incriminatoria, la Sala descarta que los mensajes difundidos en las canciones que colgó en YouTube estén amparadas por la libertad de expresión, ya que en ellas "late de una manera patente el discurso del odio".

"No es admisible en el ámbito de la libertad de expresión incitar a la violencia, o realizar un discurso de odio", como es la alabanza o justificación de acciones terroristas y "el deseo de nuevas actuaciones de los grupos terroristas".

La sentencia recoge las letras de las decenas de canciones que subió a Youtube en las que también se ensalza a miembros de los grupos terroristas como al dirigente del Grapo Manuel Pérez Martínez, Camarada Arenas.

"¡Merece que explote el coche de Patxi López!", "es un error no escuchar lo que canto, como Terra Lliure dejando vivo a Losantos", "los Grapo eran defensa propia ante el imperialismo y su crimen", "quienes manejan los hilos merecen mil kilos de amonal" o "pienso en balas que nucas de jueces nazis alcancen" son ejemplos de las rimas que han llevado a este rapero a ser condenado por enaltecimiento del terrorismo.

El título de otras canciones son: "No me da pena tu tiro en la nuca", "Libertad presos políticos", "Democracia su puta madre", "Libertad Arenas" o "El hijo adoptado de Jacques Mesrine", en la que pide "que alguien clave un piolet en la cabeza de José Bono".

En el registro de su domicilio se encontraron los archivos de esas canciones y de otras "de similar ideología".

El 5 octubre de 2011, Rivadulla, de 25 años, quedó en libertad provisional tras haber sido detenido el día anterior en Lleida.