dijous, 27 de febrer del 2014

CALÇOTADA POPULAR I MÉS PER L'AUTOGESTIÓ DE RÀDIO AKTIVA

Aquest cap de setmana, Ràdio Aktiva la Vall celebra a l'Ateneu Popular Ca la Mera d'Ontinyent (Vall d'Albaida) unes jornades lúdiques i culturals amb l'objectiu de recaptar fons per a la ràdio i presentar a la comarca altra iniciativa radiofònica que naix a Reus i pretén abarcar tot l'àmbit lingüístic catalanoparlant: Ràdio Terra.

Divendres 28 de febrer a les 19 hores s'iniciaran les jornades amb l'obertura al públic de Ca la Mera per gaudir d'alguns dels últims programes de Ràdio Aktiva la Vall i la posterior actuació del cantautor de Benetússer El Cifu, que presentarà el seu últim treball “De fiera en fiera”, recentment publicat, ple de rumbes i sons aflamencats.

Dissabte 1 de març a les 12 del matí tindrà lloc la xerrada-col·loqui “Periodisme i comunicació popular”, on es tractarà el paper del periodisme independent i els mitjans de comunicació de caràcter popular en el context social, cultural, polític i econòmic actual, i es presentarà a la Vall d'Albaida un nou projecte de cooperativa radiofònica: Ràdio Terra (laradio.cat). Una nova ràdio que naix al Casal Despertaferro de Reus i que vol donar cobertura a tots els Països Catalans d'una manera descentralitzada i horitzontal. Un projecte que just presenten ara els seus promotors per tota la nostra geografia i que ja compta amb més d'un centenar de col·laboradors, entre els quals es troben altres mitjans populars i independents, col·lectius i particulars d'arreu de les comarques.

L'acte serà conduït per Sergi Franch, periodista i promotor de Ràdio Terra, i per membres de Ràdio Aktiva la Vall, que també parlaran de la situació dels mitjans de comunicació a les comarques centrals valencianes i de les últimes novetats de la ràdio lliure i participativa de la Vall d'Albaida, la qual ja ha anunciat que es troba en fase de fusió amb la ja consolidada Ràdio Aktiva d'Alcoi per tal de compartir cobertura i programació en ambdues comarques.

I per finalitzar, a les 14 hores tindrà lloc una calçotada popular amb l'objectiu de recaptar fons per tal d'aconseguir l'equip necessari perquè Ràdio Aktiva puga emetre en les ones a la Vall d'Albaida, més enllà d'internet. La calçotada comptarà amb un menú de calçots, romesco, carn, picadeta i perbeure, a un preu de 8 euros; les reserves s'han de realitzar a l'adreça radiolliure.valldalbaida@gmail.com.

A les 20 hores continuaran altres activitats a l'Ateneu Popular Ca la Mera (c/ Joan Belda Pastor, núm. 10, Ontinyent), amb la festa de carnestoltes i el bus que l'Assemblea de Joves Meruts ha organitzat per anar al Carnestoltes de Pego (reserves al tlf: 625241673) .

Més informació sobre les Jornades per l'autogestió de Ràdio Aktiva a radioaktivalavall.blogspot.com

------------------------------------------------------
Annexos:
Ràdio Aktiva d’Alcoi: http://radioaktivat.org
Ràdio Terra (o laràdiopuntcat): http://laradio.cat

dimarts, 18 de febrer del 2014

CIMENT A LA PLATJA DE L'AHUIR DE GANDIA

L’Ahuir de Gandia és una marjal verge de 2km2, un dels pocs espais naturals de costa que quedava sense soterrar pel ciment dels polítics i l'especulació immobiliària.

Els plans d’invasió de l’alcalde del PP, Luís Torró, començaren amb el projecte d’un xiringuito fixe de 1.000m2. S’interposava la llei de costes, però ell confiava en la majoria absoluta del PP a Madrid. Com ell esperava, ha funcionat la trituradora de drets i progressos en que han convertit les Corts espanyoles, al servei dels interessos que s’escuden en la crisi.

Diu que ha de recuperar el temps perdut per a urbanitzar completament el que anomena “la franja urbanitzable més gran del litoral mediterrani”. Diu que l’Ahuir no és del samaruc, sinó de la ciutadania de Gandia. Per a ell, això significa el mateix que “recollir el guant” de la patronal FAES (Federació d’associacions d’empresa de la Safor), qui ha reclamat que “s’òbriga el meló” de l’Ahuir.



dimecres, 12 de febrer del 2014

DEFENDIENDO MI TIERRA

"Defiendo mi tierra" ("Bilin my love", 2006) es un documental de Shai Carmeli Pollak sobre la ocupación israelí de Cisjordania. Narra la resistencia pacífica de los habitantes de la pequeña localidad de Bilin, dividida por el llamado Muro de Sharon. Las gentes de Bilin se enfrentaron a la fuerza con la imaginación y finalmente consiguieron que la Corte Suprema de Israel modificara el muro a su paso por la aldea.


El documental nos muestra la lucha de los habitantes por defender su medio de vida frente al aislamiento que les causaba el muro. Hombres, mujeres y niños se emplearon a fondo para exigir, sin violencia, el desvío del muro que separaba sus viviendas de sus campos de cultivo y sus rebaños. Su campaña recibió el apoyo de numerosas organizaciones pacifistas de Israel y de otras partes del mundo.



ACTIVITATS A CA LA MERA, NOU ATENEU POPULAR A ONTINYENT

L'associació cultural Assemblea de Joves Meruts inaugura la seua nova seu social a Ontinyent. 
Ateneu Popular Ca la Mera és el nom que portarà aquest centre social i cultural pel qual Joves Meruts porten treballant des del passat més d'octubre. 
Aquest pretén ser un espai per a la creativitat obert a tots aquells col·lectius i persones que vulguen participar en aquesta iniciativa, i convertir-se en un punt de trobada per a intercanviar idees, projectes i coneixements, tot des de la cooperació, l'horitzontalitat i el recolzament mutu.

L'Assemblea de Joves Meruts comença a preparar també el Mig Any Meruts 2014, concert que es celebrarà el pròxim mes d'abril, i d'altra banda s'ha sumat a la iniciativa de Ràdio Aktiva la Vall amb la presentació del primer programa de “Cròniques Merudes”, que podeu trobar a radioaktivalavall.blogspot.com amb entrevistes al grup Auxili i a membres del CSOA l'Horta de Benimaclet, a més de tota la informació sobre Ca la Mera.


Ací vos deixem les activitats que venen pel febrer:

diumenge, 9 de febrer del 2014

MANIFESTACIÓ DESOBEDIENT A VALÈNCIA - CONTRA LA LLEI MORDASSA I DE L'AVORTAMENT

Dimecres 19 de febrer 19:30h.
Plaça de sant Agustí, València.
Convoca i +info: Juntes Sense Por
Manifest (el pots descarregar en pdf ací):


Al carrer, juntes sense por desobeint les vostres lleis

En els darrers anys, els moviments socials i les persones hem començat a teixir una sèrie de xarxes de construcció i de resistència cada dia més organitzades i més directes. Organitzades, perquè hem creat sinergies que s’han traslladat a espais de debat i lluita comuns. Directes, perquè hem començat a assenyalar els responsables directes de la creixent misèria, desesperació, opressió, explotació, etc.: el sistema econòmic capitalista i heteropatriarcal, i els seus botxins a la terra (governants, bancs, estructura eclesiàstica, mitjans de comunicació, cossos repressius, etc.).

Els exemples més visibles han estat algunes conseqüències del moviment 15M, les PAH i els seus

escarnis i Obres Socials, les vagues de treballadores o estudiants, les assembles de barri, de dones, anticapitalistes, els centres socials, el moviment feminista… Brots sorgits fora de la lògica “partitocràtica” tradicional; nascuts de l’autoorganització popular i autònoma. Cada dia més, el poble ha començat a dir prou a tanta misèria i ha decidit perdre la por per canviar-ho tot. I açò és el que més tem l’Estat espanyol, i el que, així, ha decidit combatre. Recuperant i regenerant la por. Prenent els carrers. Traient-nos a nosaltres d’ells. Controlant els nostres cossos, les nostres vides i les nostres lluites. Per assolir aquests objectius, l’estat ha creat diverses reformes repressives: la nova Llei de Seguretat Ciutadana, la contrareforma de l’avortament i la reforma del Codi Penal.

El cas de la contrareforma de l’avortament, presentada per Gallardón, ataca profundament l’autonomia, drets de les dones i control sobre els seus cossos i la seua sexualitat, abocant-les a pràctiques altament perilloses per la salut, evidenciant la ideologia heteropatriarcal, deixant les dones com a objectes reproductius. Aquesta contrareforma ens lleva l’autogestió dels nostres cossos posant-la en mans de tercers, i ens considera incapaces de decidir per nosaltres mateixes si parim o no parim. El present avantprojecte implica reduir els supòsits legals de l’avortament (malformacions de qualsevol tipus, una violació que no es puga demostrar legalment o una renda miserable o nul·la, no seran causes suficients per avortar legalment), i endureix el codi penal contra metges i professionals que el practiquen. És una reculada legislativa de més de 40 anys a una situació d’il·legalitat amb la qual tornarem a un context de dret selectiu i classista, que afecta majoritàriament a les dones en situació de precarietat.

Per la seua banda, la nova Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa), fa desaparèixer les “faltes” (infraccions menors que no suposen càrrega penal com presó o antecedents) i algunes de les quals passen a ser considerades “delictes lleus”, amb la qual cosa el càstig al que ells consideren “desordres públics”, per exemple, passa a ser considerat delicte penal jurídicament. Algunes altres són recollides com a infraccions administratives en aquesta llei, actualitzades i especificades tenint en compte les noves formes de lluita dels col·lectius i els moviments socials. D’aquesta manera, els escarnis de la PAH, les accions als parlaments o congressos, les concentracions no comunicades, les ofenses a Espanya, negar-se a identificar-se, JUGAR O FER ESPORT EN UN ESPAI PÚBLIC SENSE PERMÍS!, l’insult (o el que ells consideren insultant) a les forces repressives, i accions tan necessàries com gravar l’actuació abusiva de policies, serà castigat amb sancions desorbitades, des de 3.000€ fins a 600.000€. Que significa açò? Que a qualsevol persona que lluite per canviar aquesta situació, se li impedeix pràcticament utilitzar qualsevol forma de lluita directa o de carrer. Volen acabar amb les protestes al carrer, volen acabar amb la resistència. Com? Amenaçant-la. Amb la por a perdre-ho tot. Amb repressió i control social absolut.

És evident que el primer objectiu que persegueixen aquestes noves lleis repressives és la por, el control de la societat, i que ningú lluite perquè res canvie. Però no oblidem que darrere d’aquestes reformes vindran més retallades laborals, polítiques i socials. Si ara callem i empassem, quan desmantellen tots els serveis públics, privatitzen tot, rebaixen salaris, retallen drets… ja no ens quedarà res per combatre-ho. Haurem perdut el carrer. La dictadura serà tan dura (de fet, ja ho és) que sols ens quedarà desaparició o clandestinitat. Cal una resposta clara i contundent, desobedient i rebel. No demanem tornar enrere. No volem cap de les seues lleis repressives. No acceptem aquest estat que anomenen democràtic i que realment és una dictadura encoberta. Volem deixar clar que EXIGIM un altre model social que siga realment just, antipatriarcal, comunitari i lliure. EXIGIM un avortament lliure, segur i gratuït. LLUITAREM per defensar els nostres cossos, els nostres carrers i les nostres vides. I no ens aturarem fins a aconseguir-lo.

És per açò que fem una crida al conjunt de col·lectius, moviments socials, agents polítics i socials d’aquesta ciutat i d’aquest país per eixir al carrer i desobeir. Juntes. Sense Por. Per canviar-ho tot. Perquè si el present és lluita, el futur és nostre!

MANIFESTACIÓ DESOBEDIENT | Dimecres 19 de febrer, a les 19.30 h a Plaça de Sant Agustí





dijous, 6 de febrer del 2014

CENTRE SOCIAL ALLIBERAT I AUTOGESTIONAT "LA CANTERA" - NOU ESPAI A ALACANT

Naix al barri de Les Carolines (a la ciutat d'Alacant) un nou lloc okupat i autogestionat per fer front a la manca d'espais socio-culturals tant a la ciutat com a la provincia.

Ja fa algún temps que l'espai ha estat alliberat però ara començen les activitats obertes per a tot@s.
Ací teniu l'enllaç al seu web, nosaltres vos deixem l'informació d'aquest mes de febrer:

Febrero en la Cantera!!

Seguimos resistiendo y construyendo nuevas maneras!

Así que os presentamos un poquito lo que será el mes de febrero en el Centro Social Liberado y Autogestionado La Cantera.

Recordaos que los talleres abiertos a que os inscribáis son muchos y muy interesantes: autodefensa, clases/gastronomía árabe, esparto...los que ya se hacen, serigrafía y los que están por proponer!

Este mes tenemos ciclo de cine, cuatro documentales que abordan temas importantes y que nos dan puntos de vista alternativos de temas muy machacados por los intereses económicos.

Seguimos con la rehabilitación del centro, los lunes y los miércoles por la mañana!

Y estrenamos sala de estudio, una sala donde puedes estudiar, leer algún libro de la biblio, hacer trabajos...

Y como última noticia, también estrenamos Cine infantil!!el primer y último domingo de cada mes a las 18 h!

Sobre los sábados iremos colgando información más adelante...no nos olvidamos de ellos!

Apoyamos, defendemos y amamos los centros sociales!

Estamos en C/Julio antonio, 31 en el barrio de Carolines Baixes, en fornt de l'hort comunitari de Carolines