dijous, 26 d’abril del 2012

12M: MANIFESTACIÓ A ALACANT

Dissabte 12 de maig 2012, 18h.
Renfe, Alacant.
Manifestació per exigir:

1. Ni un euro més per rescatar als bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que provoquen la crisi.
2. Educació i sanitat públiques, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades del gasto públic, no a la privatització dels serveis públics.
3. Repartiment just del treball, salari digne i no a la precarietat. No a la jubilació als 67 i retirada de la Reforma Laboral.
4. Dret garantit al accés d'una vivenda digna. Dació en pago retroactiva. Parc de vivendes de lloguer social. Promoció de cooperatives de vivenda.
5. Reforma fiscal que possibilite distribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal per totes les persones.

En algunes ciutats de la península els moviments 15M han anunciat que acamparan des del dia 12 fins al dia 15, quan es celebrà el primer any de vida del moviment. El Govern d'Espanya ja ha dit que enguany no permetrà les acampades, que són il·legals.
Convoca: 15M

dimecres, 25 d’abril del 2012

MOSSOS: POR SOCIAL I VULNERACIÓ DELS DRETS

Ja sabem com actuen els nazis dels Mossos d'Esquadra a Catalunya, gossos al servei d'un govern de i per a  rics. Ja sabem que al seu treball no existeix la ètica ni el sentit comú, només la paraula d'un superior, un superior que només velarà pels seus interessos i pel dels grans empresaris (pel compte que li trau).


Bé, doncs l'última violació dels drets ciutadans que estan duen a terme és la d'obrir una web de col·laboració ciutadana on exposen les fotos de les persones que van ser captades per les càmeres a alguna de les revoltes socials que s'han produït. Així qualsevol usuari pot ajudar a identificar a estes persones, que en principi presenten com a bojos violents que provoquen el pànic social.
D'aquesta forma s'està atemptant contra la intimitat i integritat dels ciutadans que van decidir eixir a protestar, per exemple, el dia de la Vaga General. A l'hora es crea la por entre joves i ciutadans quan de protestar es tracta, ja que la teua cara pot acabar a Internet amb un formulari baix, per a que el teu veí puga reconèixer-la i denunciar-te. Total solidaritat entre ciutadans! 

Podeu vore la web punxant ACÍ

dimarts, 24 d’abril del 2012

PRESUMPTE BLANQUEIG DE CAPITAL PÚBLIC A IBI

El protagonista de la possible malversació de diners públics és un funcionari de l'Ajuntament, al qual se li acusa d'haver blanquejat diners municipals, desviats en divises i comptes bancaris a altres països. L'home era el Gerent del Poliesportiu i actualment està arrestat a la Comandància de la Guarda Civil d'Alacant a l'espera de ser posat a disposició judicial.
La quantia de l'estafa podria arribar als 150.000 euros, un terç dels quals figura com a pagament de material esportiu que mai no ha arribat a les instal·lacions municipals.


Açò fa prou olor a merda si tenim en compte que el denunciant és el tinent d'alcalde Agüera i l'advocada de l'acusat Felicidad Peñalver. Aquesta última és l'antiga regidora d'Hisenda, la qual va ser expulsada del partit pel mateix Agüera (i l'alcaldessa), com molts altres regidors que han caigut al pas del poc transparent govern d'Ibi.


+ info: Notícia del diari Información

NO A LES DESPESES MILITARS

"No necesitamos un ejército. Gasto Militar 0%". Aquest era el lema que van portar els Antimilitaristes del Grup  La Tortuga d'Elx - Alacant a la caserna militar de Rabassa, en Alacant. L'objectiu era criticar i denunciar les despeses en armament i exèrcit el Dia Global Contra les Despeses Militars.
L'acció va ser convocada per Alternativa Antimilitarista i fou duta a terme a altres ciutats.
Per vore la notícia amb les fotos punxeu ACÍ

25 D'ABRIL A ALACANT

Dissabte 28 d'abril a les 11:30.
Plaça del Mercat Central (plaça 25 de maig), Alacant. 

Està convocada, des de la Comissió Abril, la commemoració d'esta diada tan significativa per al nostre poble. Hi haurà música, parlament i més.
L'acte conclourà amb una cercavila fins el Casal Popular Tio Cuc. 
Perquè som el Sud, la nostra lluita és des del Sud!!

Convoca: Comissió Abril.

dilluns, 23 d’abril del 2012

AUPA LUMBREIRAS. CARTELL TANCAT

A falta d'un grup estranger per confirmar ja són 64 les bandes que actuaran aquest any. Estos són els últims grups que s'han afegit:


- Rosendo, 
- Barricada
- Soziedad Alkohólika
- Juanito Piquete
- Porretas
- Obrint Pas, 
- los mejicanos Tijuana No,
- Disidencia (fecha exclusiva en 2012 y con la participación de Alberto y Grass de Boikot),
- La Gran Orquesta Republicana,
- Silencio Absoluto,
- Ki Sap, 
- A Palo Seko,
- Kambotes, 
- Dakidarría,
- el debut de Cerebros Destruidos, (banda tributo a Eskorbuto, formada por Poncho K, Manuel de Gérmenes,  Oskar de Lomo Eléctrico y Ziku de Envidia Kotxina),
- A Pelo y Tú
- Pan de Higo.

Per vore la resta de grups que ja estaven al cartell podeu punxar ACÍ.

dimecres, 18 d’abril del 2012

12-M: PRÒXIMA CONVOCATÒRIA PER PRENDRE ELS CARRERS

El 12 de maig hi ha una crida internacional a prendre i manifestar-se als carrers. Aquest moviment ha segut convocat pel 15M i Occupy Wall Street conjuntament, per tal que la mobilització es faja el mateix dia a tot el món. El objectiu es superar el nombre d'assistents de l'última cita, que va ser el 15 d'octubre.

EL POBLE AL MOLÍ

Diumenge 22 d'abril a les 11 del matí.
Jardí del Molí de Paper, Ibi.

"El Col·lectiu saginosa convoca a totes les persones d’Ibi, i d’arreu del món, perquè pugen al jardí del Molí de Paper i col·laboren en la rehabilitació.
La iniciativa compta amb el permís del propietari i amb el coneixement de l’Ajuntament i té com a objectiu arreussar el jardí, llevant les males herbes i condiciant-lo perquè la gent puga estar allí sense perill i ben a gust; a banda, i sobretot, volem estar presents en el Molí de manera activa i demostrar que el poble està bolcat en la seua recuperació, com a patrimoni col·lectiu i com a projecte de futur amb innombrables possibilitats.
Vine amb ganes de currar -portat guants de faena si en tens- i quan acabem ho celebrarem amb una paelleta.
Salut, sagí i molí!"


Organitza: Col·lectiu Saginosa

SINIESTRO TOTAL A ALACANT

Dissabte 2 de juny 2012
Sala Stereo, Alacant.
"Un viaje alucinante por el repertorio más desconocido con llegada a los clásicos eternos"

dilluns, 16 d’abril del 2012

HELP AFRICA 2012

4 i 5 de maig 2012.
Parking del Pub Equinocci, Xaló.
Divendres 4:
- Komfusió
- La GangBand
- Smoking Soul's
- Homonosapiens
- Malabarraka


Dissabte 5:
- Dubte
- Aspencat
- Obrint Pas
- Felah Mengus
- Panoramix
- Tashkenti
- Begoña Bang Matu & the Shake It Up's


Entrada en guixeta: 1 dia 10€ // 2 dies 15€.
Entrada anticipada: 10€.
Punts de venda d'entrades anticipades: Ajuntament Parcent, Mascarena Garden (ctra Xalo Alcalalí s/n), Faula (centre comercial teulera, Xaló), Al Marge (carrer Lepanto, Xaló), Tenda Help Africa (carrer majer 17, Xaló), La Mistelera (La Xara), Bar al Punt Orba, Castellet Orba, Papeleria la Tella (Benissa), Estanc Nº2 Gabriel Miró (Calp).
Per reservar entrades, stands, obtindre informació de l'acampada o qualsevol dubte podeu cridar al 650 26 08 47 o al 608 38 03 74.


Organitza Help Àfrica

40 DIES DE L'AGRESSIÓ POLICIAL A IVAN SOLER

Comunicat de l'assemblea de Joves Meruts (Ontinyent) al voltant de la pallissa que la policia va propiciar a un dels seus membres mentre penjava cartells d'un concert que ells organitzaven:


"El passat diumenge 7 d’abril es complien just 40 dies de l’agressió al nostre company Ivan Soler, qui va ser víctima de la brutalitat policial quan es disposava a penjar un cartell a l’estació de trens d’Ontinyent d’un dels concerts que organitzem l’Assemblea de Joves Meruts. En aquell concert, celebrat tan sols uns dies després, denunciàrem públicament l’agressió i donàrem tot el nostre suport a Ivan amb la lectura d’un manifest i el repartiment d’un comunicat a tots els assistents, que els dies següents difonguérem per Internet. Ara, després de més d’un mes de l’agressió, després d’observar a mena de quarantena les diverses reaccions a la notícia, després d’estudiar els fets “en gelat”, continuem dubtant molt que l’agressió fóra un fet casual o aïllat i seguim pensant que es tractà d’un acte premeditat, tant per les raons de l’agressió, com per les formes i el context en què es produí. Aquesta és la raó principal per la qual ara volem reiterar el nostre recolzament a Ivan i reafirmar-nos en la condemna a tota violència exercida per part de qualsevol autoritat.

Ivan fou brutalment apallissat a plena llum del dia per dos agents de la policia nacional, mentre l’agent de paisà que prèviament l’havia retingut contemplava l’escena. Com ja explicàrem, els agents s’afanyaren a denunciar Ivan per desobediència a l’autoritat, resistència a l’autoritat i atemptat contra l’autoritat; segons ells, Ivan els hauria fet fuga des del centre urbà d’Ontinyent fins a l’estació de trens, on els hauria agredit. Aquestes acusacions no es sostenen, ens resulten totalment inversemblants −tant per la dificultat i distància de la hipotètica fuga com pel caràcter gens violent d’Ivan−, i creiem que no responen sinó a l’estratègia dels agents per tal de cobrir-se les esquenes, sobretot després d’adonar-se’n que un grup d’alumnes de l’IES l’Estació, entre d’altres testimonis, presenciaven l’escena des de lluny i la registraven en vídeo. Ivan però, després d’haver passat unes quantes hores detingut en la comissaria d’Ontinyent, tingué el coratge de denunciar els agents i ara s’enfronta a un judici i a possibles penes de presó.

Portant el nostre anàlisi més enllà de l’agressió a Ivan i estudiant el context en què ocorregueren els fets, molt pròxims a les brutals càrregues i detencions indiscriminades contra estudiants a València, a la pallissa als tres joves que tornaven cap a casa després de la manifestació del dia 22 de febrer o a la retenció dels dos membres de Ca Revolta després de la protesta durant la mascletà del dia 13 de març, voldríem no pensar que ens trobem immersos en un procés repressiu, de violència i autoritarisme creixent. Voldríem no pensar que Ivan fou víctima de la brutal agressió per haver sigut una de les persones més actives i significades de l’Assemblea del 15M a Ontinyent; voldríem no pensar que fou apallissat per pertànyer a una assemblea de joves com és la nostra. La realitat però és que cada vegada es fa més patent l’intent de les autoritats per instaurar la cultura de la por i criminalitzar les protestes i el moviments socials al nostre país. Ho veiérem fa unes setmanes a València i ho hem tornat a veure en la vaga del passat dia 29 de març, quan en aquest cas a Barcelona trobem de nou detencions indiscriminades i, el que és més greu, vaguistes empresonats sense judici i manifestants greument ferits per les pilotes de goma dels mossos d’esquadra. Allà vaja tot el nostre recolzament a Ismael, Daniel i Javier, els quals continuen a hores d’ara en presó preventiva, i a Angelo Cilia, qui ha perdut la visió en un ull a causa d’una pilotada.

Amb aquest comunicat volem fer valdre el nostre dret a la llibertat d’expressió i expressar el nostre punt de vista sobre aquest tipus d’actuacions per part de les autoritats. És per això que l’Assemblea de Joves Meruts manifestem:

La nostra solidaritat amb Ivan Soler i amb tots els qui han estat recentment denunciats, detinguts o empresonats indiscriminadament o de forma premeditada al llarg de les últimes setmanes en successos com els de l’Institut Lluís Vives, les intifalles i la resta de manifestacions contra les retallades i la reforma laboral, així com en la vaga del 29M.

La nostra condemna i total repulsa als abusos policíacs i als actes de violència, repressió i brutalitat perpetrats per qualsevol autoritat.

Que lamentem la poca implicació dels grups polítics i actors socials en la condemna dels fets, doncs semblen haver ignorat la gravetat d’aquests. Considerem que, sobretot en el cas d’Ivan, l’actuació dels polítics locals ha estat negligent doncs han obviat la magnitud dels abusos i han incomplit el seu deure de vetlar per la convivència pacífica de la ciutadania i la protecció dels drets i llibertats dels ciutadans. Només el grup Compromís ha expressat una tímida condemna a l’agressió i ha demanat que s’investiguen els fets.

Que exigirem tantes vegades com calga que es depuren responsabilitats, tant en el cas d’Ivan com en la resta de casos d’aquest tipus oberts a nivell estatal, perquè els actes violents no resten impunes i tota la ciutadania puga gaudir del seus drets i llibertats més elementals sense ser amenaçada, reprimida o agredida per ningú.

Postdata: Pocs minuts després de publicar aquest comunicat ens hem assabentat de la mort d’Iñigo Cabacas, un jove que es trobava en coma des del dijous passat després que rebera una pilotada de goma en el cap pels dispars de l’ertzaintza durant les dures càrregues després d’un partit de futbol a Bilbao. Una vegada més reiterem la nostra condemna a la brutalitat policial.

La nostra arma serà la paraula! Cap agressió sense resposta!"


Ací podeu vore el vídeo on Ivan Soler explica els fets.



EL REI NO ESTÀ EN CRISI

A estes altures ja sabrà tot el món la història del Rei i els safaris que fa per Àfrica, on es dedica a matar elefants, animal en perill d'extinció, a través d'una empresa de excursions i caça, la qual va penjar la polèmica foto del Rei a la seua web.
Per si no heu vist encara el vídeo de com esta empresa actua, ací el teniu:


NO AL REI NI A LA CORONA!! 
PROU DE EMPRENYAR-NOS AMB QUE EL REI JUGA UN PAPER NEUTRE I DEMOCRÀTIC.
LA TRANSICIÓ JA VA PASSAR I LA SEUA FIGURA NO ENS FA FALTA PER RES!
NOSALTRES TAMBÉ CREMEM LA CORONA!


dimecres, 11 d’abril del 2012

SIMIOCRÀCIA, D'ALEIX SALÓ

56% A FAVOR DE LEGALITZAR LA PLANTACIÓ DE CANNABIS

Ahir es va celebrar el referèndum per aprovar el pla anticrisi a La Rasquera, que entre altres coses contemplava legalitzar la plantació de cannabis sativa.
Doncs bé, a les urnes estaven cridats 804 electors dels quals votaren 554 (68%); 308 a favor (56,3%), 239 en contra (43,7%) i 7 vots nuls.
Lamentablement, aquest resultat favorable no arriba al 75% que l'alcalde va fixar per tal de dur a terme el pla.

dimarts, 10 d’abril del 2012

REFERÈNDUM PER LEGALITZAR LA PLANTACIÓ DE CANNABIS

La Rasquera, un poble de Tarragona (Ribera de l'Ebre) a decidit fer un referèndum sobre si es podrà permetre la plantació de Cannabis, així el propi poble de 940 habitants decidirà sobre esta qüestió.
El projecte va ser aprovat pel ple el passat 29 de febrer i contempla que la proposta a d'eixir endavant amb un mínim del 75% dels vots a favor.


Si guanya el "sí", està previst que l'Associació Barcelonesa Cannabica d'Autoconsum (ABCDA) puga cultivar lliurement al municipi amb la fi d'abastir d'aquesta substància als seus 5000 socis, açò donaria al poble 40 llocs de treball.


Hui es celebra el referèndum, donarem seguiment del mateix per vore si tot acaba amb èxit i aquesta iniciativa s'escampa per altres pobles, com el nostre, perquè no?


dilluns, 9 d’abril del 2012

TERRORISME D'ESTAT: MOR UN JOVE A MANS DE LA POLICIA

El dijous passat l'Athletic de Bilbao va jugar un partit de UEFA contra el Schalke, quan el partit acabà (l'Athletic es classificà) l'eufòria es va estendre per la ciutat basca. Està eufòria va produir alguns altercats, als quals l'Ertzaintza va anar per reprendre el ordre.
Va ser ací quan els salvatges i assassins es posaren a disparar amb pilotes de goma cap als aficionats amb un tràgic final, la mort d'un jove de 28 anys per una pilotada. El jove va ser traslladat a l'Hospital en estat molt greu per fractura cranial per esclat amb greus lesions cerebrals, durant 3 dies va estar en coma i connectat a la respiració artificial, hui a mort.
El seu nom, Iñigo Cabacas Liceranzu.

CONTRA LES ASSASSINES I VIOLENTES FORCES DE SEGURETAT.
CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!


SEMANA SANTA I FRANQUISME

Estem a un Estat aconfessional però els militars (braç armat d'aquest Estat) participen als actes religiosos. També vegem com els governants acompanyen les imatges sagrades del cristianisme i participen en la setmana santa i les processons. 
En aquest últim cas no és necessari anar-se'n massa lluny perquè al nostre poble un dia els grups polítics municipals acordaren no participar a aquestos actes i finalment l'alcadessa i uns quants més es presentaren a títol de governants, sense fer-li cas a l'acord.
Com és possible doncs, dir que l'església no té influència sobre l'Estat? I que nosaltres creguem que vivim a un Estat aconfessional mentre els governants i forces de seguretat acompanyen als sants, passos, etc, des d'una possició privilegiada?

Un altra polèmica derivada d'aquest tema a saltat a la "Cofradia de la Vigen de las Angustias" de Ciutat Real, que trau al seua pas l'emblema de l'Exèrcit de Terra com a insígnia de la germanor a més de diversos estendards militars, entre ells, la Creu de Malta, escut de la "División Azul" (a la imatge de baix).
El Foro de la Memòria Històrica de Castilla la Mancha a exigit que es retire aquest símbol i que es demane perdó ja que el règim Nazi va deixar més de 400 víctimes de la comunitat manxega, més d'un centenar d'aquesta ciutat.
El PP, governant a la ciutat des de 1995, mai s'ha pronunciat al respecte ni ha aportat cap solució; així el Foro per la Memòria a instat a les ambaixades d'Alemanya i Israel a que demande la retirada d'aquest escut.